Een kijkje op Jejujo-land

Aankomst

Dit is onze plek in Noordbeemster. Een stolpboerderij met boomgaard en veel ruimte. Als je het hek binnenkomt loop je door naar achter waar de ingang is. Het is in de Beemster gebruikelijk om achterom binnen te komen.

De boerderij

De boerderij

Toegang tot het erf

Toegang tot het erf

Via de achterdeur naar binnen

Via de achterdeur naar binnen

Binnenkomst

Door het halletje kom je binnen in de achterkamer. De meeste binnenactiviteiten vinden hier plaats. Aan de grote ronde tafel eet de helft van de groep. De andere helft eet aan de andere kant. Dit kan soms best druk zijn maar het is wel altijd erg gezellig. Verder wordt er aan de grote tafel gespeeld en geknutseld.

In het ‘vierkant’ staan banken en een televisie. Hier wordt tijdens de rustmomenten gespeeld en ‘s avonds een filmpje gekeken. Ook in de voorkamer kan er worden gespeeld en ‘s avonds een film worden gekeken. Op deze manier kunnen we de groep splitsen om wat extra rust te creëren.

De keuken bevindt zich tussen de achter- en voorkamer. De maaltijden worden hier bereid en je kunt hier ook zelf kokkerellen. Er worden door de kinderen heerlijke appeltaarten en koekjes gebakken.

De achterkamer

De achterkamer

De voorkamer

De voorkamer

De keuken

De keuken

Er bevinden zich 3 slaapkamers in de oude koegang. Je kunt je haast niet meer voorstellen dat hier ooit koeien stonden. Alleen de oude stalraampjes herinneren hieraan. In iedere kamer staat een bed, bureau en kast. Alle kinderen hebben een eigen kamer op de begaande grond, eerste of tweede verdieping.

Het erf

Achter de boerderij staat een grote schuur. Die hebben we deels als overdekte speelruimte ingericht zodat je ook in de winter of met slecht weer lekker buiten kunt spelen. Verder staan hier de tractor en het hooi voor de paarden.

De grote schuur

De grote schuur

De paardenstallen

De paardenstallen

Spel in de bak

Spel in de bak

Via de grote schuur kom je in de stallen waar ‘s avonds de paarden staan. Hou je van paarden? Dan kun je meehelpen ze te verzorgen en naar de wei te brengen. Leren paardrijden kan ook. In de paardenbak achter de schuur kun je dat op een veilige manier leren. In deze bak worden ook groepsspelletjes gedaan, zoals voetbal en volleybal.

Achter de schuur en naast de stolp hebben we flink wat buitenruimte. Op het erf achter de schuur hebben we grote picknicktafels neergezet. Met mooi weer drinken we daar gezellig samen limonade. Hier kun je genieten van het geweldige uitzicht. Het is een fijne plek om rustig te worden.

De kinderboerderij

De kinderboerderij

Aan de picknicktafels

Aan de picknicktafels

De moestuin

De moestuin

Op ons erf naast de boerderij is een boomgaard met oude hoogstambomen met allemaal verschillende soorten appels en peren. Ook hebben we een moestuin. Kinderen helpen in de  moestuin met het telen van de groenten en vruchten, om vervolgens samen op te eten.

Op het weiland staan overdag de paarden. Iedere ochtend worden ze naar de wei gebracht en iedere avond gaan ze weer op stal. De paarden staan ook vaak in de boomgaard om het gras te ‘maaien’ maar houden ook erg van de appels en peren die van de fruitbomen vallen. We hebben een stukje weiland afgebakend en daar een kinderboerderij gemaakt. Daar staan de zwijntjes bij elkaar.

Dieren

Daar hebben we er dus een heleboel van! Er lopen hier honden, katten, kippen, konijnen, zwijntjes, pony’s en paarden rond. In het voorjaar hebben we nog wat extra ‘gasten’: dan broeden er boerenzwaluwen in de schuur. Als je geluk hebt kun je de jonge zwaluwen zien uitvliegen.

Geitjes Gijs en Thijs

Geitjes Gijs en Thijs

... en kuikens

… en kuikens

Kippen

Kippen

Dat was de korte rondleiding over Jejujo-land. Wil je kennis maken met ons team?

Terug naar boven