24 uurs opvang

Met de 24-uursopvang woon je tijdelijk op Jejujo-land. Je woont in een groep met elf andere kinderen en je hebt je eigen slaapkamer. De meeste kinderen wonen voor een langere periode op Jejujo-land. Je hebt een vast team van begeleiders en één van de begeleiders wordt jouw mentor.

Voor wie?

Om op Jejujo-land te wonen ben je tussen de 6 en 18 jaar en heb je een psychosociale problematiek en een IQ van 80 of hoger. De reden waarom je op Jejujo-land komt wonen is dat het thuis wonen niet meer gaat, dit kan verschillende redenen hebben. Je hebt daarom behoefte aan een fijne woonplek met veel structuur en begeleiding.

Begeleiding

Op Jejujo-land is voor jou 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je leeft samen met je groepsgenoten volgens een gestructureerde dagindeling met vaste afspraken en regels. Je krijgt begeleiding voor jou alleen door middel van een mentor die samen met jou blijft kijken hoe het met je gaat en hoe je jezelf ontwikkelt. In de mentorgesprekken bespreek je ook je begeleidingsdoelen die bij de start op Jejujo-land in het zorgplan zijn vastgelegd. In een evaluatieverslag worden de ontwikkelingen van je begeleidingsdoelen beschreven en of je misschien wel aan nieuwe doelen kan gaan werken. Dit evaluatieverslag wordt besproken met jou, je ouders, je wettelijk vertegenwoordigers en andere belangrijke partijen.

Activiteiten

Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden kun je (leren) paardrijden, de dieren helpen verzorgen, dieren knuffelen en aaien, eieren rapen, stallen uitmesten, werken in de moestuin, muziek maken, schilderen, klussen, samen koken, taarten bakken, zelf pizza’s maken, knutselen, of gewoon lekker buiten of binnen spelen.

Meer weten?

In het pedagogisch beleid van Jejujo-land is meer te lezen over onze werkwijze. Deze is op te vragen bij Jejujo-land.

Financiering

Voor een plaatsing in de 24 uurs opvang van Jejujo-land heb je een beschikking van de gemeente voor verblijf.